كفته سهله جدا
3 مشترك
الموقع الرسمى لمدينة ميت مرجا سلسيل :: ҉ ][خاص بفتيات وسيدات المجتمع بميت مرجا سلسيل][ ҉ :: المرأة واعمال المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
كفته سهله جدا
المقادير
1ك لحمه مفرومه
3 بصله متوسطه الحجم
1بطاطسايه كبيرة الحجم
كميه مناسبه من الثوم
شبت وبقدونس
ملح
1معلقه فلفل اسمر
2معلقه قرفه
1معلقه كمون
1معلقه كسبرة
1حبايه جوز الطيب مطحونه
3معلقه بهار لحمه مطحون
شطه على حسب الطلب
بؤصمات مطحونه
3بيضه
طريقه العمل
تفرم البطاطس والتوم والبصل والشبت والقدونس فى مفرمه ثم توضع على اللحمه المفرومه وتعجن جيدا حتى يتم التاداخل بين الخلطه واللحمه ثم توضع البهارات كلها او على حسب الطلب ويوضع الملح والشطه فاذا كانت العجينه غير متمساكه يوضع عليها مقدار و 1 او 2 كيس بؤصمات صغير وتعجت حتى تتماسك ثم تقومى بضبط الملح والشطه على حسب رغبتك ثم تلف الكفته على شكل صوابع او كما ترغبين بس من المهم الضغطط الشديد على قطعه الكفته قبل لفها حتى تفرغ الهواء الذى دخل نتيجه العجن الضغط الشديد وبعد الانتهاء من الف او التصبيع يوضع كل صابع من الكفته فى البيض ثم يلف فى الؤصمات لف جيد حتى تلتصق البؤصمات بالصابع كله ثم تحمر فى الزيت ممكن تاكل كده بس هتكون لسه مستوتش جديا او توضع فى صينيه فى الفرن وتسقى اما شربه او سوسو او شربه عليها بعض الصلصه....................او من الممكن بعد اللف او التصبيع انها تو ضع فى صينيه مفروشه بالزيت وتوضع فيها الكفته من
غير بيض او بؤصمات. بعد اللف مباشرا ويوضع على وش الكفته قليل من الزيت ايضا ويقطع عليه بصل وطماطم طرنشات وتغطى بالورق الحرارى وتضع فى الفرت لمدة ربع ساعه تقريبا
وبالف هنا
تفرم البطاطس والتوم والبصل والشبت والقدونس فى مفرمه ثم توضع على اللحمه المفرومه وتعجن جيدا حتى يتم التاداخل بين الخلطه واللحمه ثم توضع البهارات كلها او على حسب الطلب ويوضع الملح والشطه فاذا كانت العجينه غير متمساكه يوضع عليها مقدار و 1 او 2 كيس بؤصمات صغير وتعجت حتى تتماسك ثم تقومى بضبط الملح والشطه على حسب رغبتك ثم تلف الكفته على شكل صوابع او كما ترغبين بس من المهم الضغطط الشديد على قطعه الكفته قبل لفها حتى تفرغ الهواء الذى دخل نتيجه العجن الضغط الشديد وبعد الانتهاء من الف او التصبيع يوضع كل صابع من الكفته فى البيض ثم يلف فى الؤصمات لف جيد حتى تلتصق البؤصمات بالصابع كله ثم تحمر فى الزيت ممكن تاكل كده بس هتكون لسه مستوتش جديا او توضع فى صينيه فى الفرن وتسقى اما شربه او سوسو او شربه عليها بعض الصلصه....................او من الممكن بعد اللف او التصبيع انها تو ضع فى صينيه مفروشه بالزيت وتوضع فيها الكفته من
غير بيض او بؤصمات. بعد اللف مباشرا ويوضع على وش الكفته قليل من الزيت ايضا ويقطع عليه بصل وطماطم طرنشات وتغطى بالورق الحرارى وتضع فى الفرت لمدة ربع ساعه تقريبا
وبالف هنا
شيف هانى حمام- مرجاوى جديد
-
عدد الرسائل : 69
رقم العضويه : 18
مزاجى :
الهوايه :
المهنه :
رقمى المفضل : 0
تاريخ التسجيل : 19/01/2008
رد: كفته سهله جدا
بجد متميز دائما اخى ونتمنى منك المزيد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
القلب المفقود- مرجاوى مبدع
-
عدد الرسائل : 476
العمر : 35
مزاجى :
الهوايه :
المهنه :
رقمى المفضل : 0
تاريخ التسجيل : 02/03/2008
رد: كفته سهله جدا
تمام جوعتنا واحنا ماكلناش من ايدك من زمان
ابن عمك اتمنالك التو فيق ياشيف
ابن عمك اتمنالك التو فيق ياشيف
samozenn- مشرف سابق
-
عدد الرسائل : 108
العمر : 36
الجنسية : مصرى
العمل : مبرمج
البلد : مصر
مزاجى :
الهوايه :
المهنه :
تاريخ التسجيل : 07/03/2010
الموقع الرسمى لمدينة ميت مرجا سلسيل :: ҉ ][خاص بفتيات وسيدات المجتمع بميت مرجا سلسيل][ ҉ :: المرأة واعمال المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى